14/2/17

SHARK ATTACK BROWNIE CUPCAKES WITH VANILA FROSTING

Γενέθλια Δημητρούλη. 
Αποστολή Ocean Theme Party και η μαμά (η αφεντιά μου) ανοίγει board φυσικά στο λατρεμένο pinterest! Όλα είναι υπέροχα αλλά μια ιδέα ξεχωρίζει. 
Είναι αυτά τα cupcakes

Μιας και το πάρτι μας θα γίνει το καλοκαίρι θέλησα τουλάχιστον να κεράσουμε τα παιδάκια του σχολείου την ημέρα των γενεθλίων του και αυτά τα cupcakes μου φάνηκαν ότι πρέπει! Μέσα στο θέμα μας, πολύ εύκολα, εντυπωσιακά και πεντανόστιμα!



Βήμα βήμα η παρασκευή τους!

1. Τα κείκ!

H συνταγή είναι αυτή που είχα φτιάξει και στα batman cupcakes του Γρηγόρη την οποία και συστήνω ανεπιφύλακτα. Σοκολατένια και ανάλαφρη!

2. Βουτυρόκρεμα

Τη διαφορά όμως σε αυτά τα cupcakes την έκανε η τέλεια βουτυρόκρεμά, την οποία και θα σας περιγράψω ευθύς αμέσως. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω βουτυρόκρεμα αλλά είναι η πρώτη φορά που πραγματικά την πέτυχα! Τόσο σε γεύση αλλά πολύ περισσότερο σε υφή.
Εγγυώμαι λοιπόν πως αν ακολουθήσετε κατά γράμμα την συνταγή θα έχετε κι εσείς ένα τέλειο αποτέλεσμα!


Υλικά για την βουτυρόκρεμα:
  • 1 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κούπες ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 3 κ.σ. γάλα
  • ελάχιστο αλάτι
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει (για περίπου ένα λεπτό), στη συνέχεια χαμηλώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη βάζοντας μία κούπα τη φορά και αφήνοντας να ανακατευτεί για 15 δευτερόλεπτα μεταξύ τους. Αφού προσθέσουμε και τις 3 κούπες βάζουμε πάλι στη μεσαία ταχύτητα και χτυπάμε για άλλα τρία λεπτά.
Χαμηλώνουμε και προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το γάλα. Αφού ανακατευτούν βάζουμε στη μεσαία ταχύτητα και χτυπάμε για άλλα τέσσερα λεπτά.
Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής μας σιγά σιγά ανακατεύοντας ώστε να πετύχουμε το χρώμα που θέλουμε.

Η βουτυρόκρεμα μας είναι έτοιμη!

Με ένα κορνέ στολίζουμε τα cupcakes μας και πάμε τώρα να φτιάξουμε τα πτερύγια των καρχαριών μας.

3. Πτερύγια

Θα χρειαστούμε:
  • μαύρη ή γκρι ζαχαρόπαστα
  • ένα κουπάτ για το πτερύγιο (εγώ χρησιμοποίησα το κάτω μέρος από ένα κουπάτ καρδιά)
Κόβουμε με το κουπάτ, αφήνουμε λίγο να στερεοποιηθεί η ζαχαρόπαστα (δεν θέλει πάνω από μισή ώρα) και τα τοποθετούμε πάνω στη βουτυρόκρεμα.

Αφράτο σοκολατένιο κέικ, ένας ωκεανός βουτυρόκρεμας και το τρομακτικό ζαχαρένιο πτερύγιο του κατά τα άλλα συμπαθούς καρχαρία μας!
Τα cupcake μας είναι έτοιμα! 


Χρόνια πολλά αγαπημένε μου Δημητρό!!!!! 
Σας φιλώ!






Δεν προλαβαίνεται να τα φτιάξετε τώρα? (χιχι!!)
Pin it και κρατήστε τη συνταγή!

12 σχόλια:

  1. βρε Ελένη...ήθελα να βουτηξω μέσα στην φωτογραφία με την βουτυρόκρεμα...χαχαχα Υπέροχη ιδέα...Εχω ήδη αποθηκευσει την συνταγη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα Αλεξάνδρα!! Εγώ σχεδόν βούτηξα εποχών να σου πω!! Σε ευχαριστώ 😊

      Διαγραφή
  2. Τέλεια ειναι!!! Και φαινονται και πεντανοστιμα!! Να τον χαίρεστε Ελενη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι υπέροχα και όπως πάντα λάτρεψα τη φωτογράφιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα πραγματικά φαίνονται πολύ επικίνδυνοι!!! Ωραίες φωτογραφίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Άννα μου!! Μα έπρεπε να είναι τρομακτικά! Είχα παραγγελία!! 🦈

      Διαγραφή
  5. Εντάξει Ελένη έχεις γίνει η γκουρού των chocolate cupcakes !! Και τί ωραία βουτυρόκρεμα ;) Να τον χαίρεστε τον Δημητρούλη σας!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο τέλεια έμπνευση! Να τον χαίρεσαι! Εννοείται αποθήκευσα για να φτιάξω τη βουτυρόκρεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή