3/12/15

Advent Calendar 2015!

Φέτος αποφάσισα στα παιδάκια μου να μην κάνω ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης αλλά να αναβιώσω το "έθιμο" των παιδικών μου χρόνων, που στην ουσία είναι ακριβώς το ίδιο.

Οι γονείς μου λοιπόν, στο δημοτικό, κάθε 1η Δεκέμβρη κρεμούσαν στο πόμολο της πόρτας των δωματίων μας (εμένα και του αδελφού μου), μια Χριστουγεννιάτικη κάλτσα. Κάθε βράδυ, ένα δωράκι τρύπωνε εκεί μέσα και περίμενε τον μικρό του παραλήπτη. Η χαρά μας κάθε πρωί απερίγραπτη.
Εμάς τα δωράκια μας τα βάζει μέσα στις κάλτσες το ξωτικό μας, ο βοηθός του Άγιου Βασίλη καλέ!!! Μένει στο σπίτι μας για τις γιορτές και έχει αναλάβει αυτή τη δουλειά!

Παρόλο λοιπόν που δεν έφτιαξα για τα παιδιά μου ημερολόγιο, έφτιαξα για ένα άλλο μικρό, υπέροχο κοριτσάκι που είχε γενέθλια και έγινε 5! Ήταν το δώρο της! 

Η ιδέα για την κατασκευή του ημερολογίου, είναι της αγαπημένης μου και super ταλαντούχας Ελπίδας από το Two Boys and Hope και θα τη βρείτε εδώ!

Τα υλικά τα είχα όλα στο σπίτι μου!
Κρεμάστρα, κορδόνια, σακουλάκια, χαρτί περιτυλίγματος και φυσικά 31 μικρο δωράκια.

Σε όλα τα πακετάκια κρέμασα τις ετικέτες που ετοίμασα και μπορείτε κι εσείς να κατεβάσετε εδώ!  

Εκτός από τα δωράκια κάποιες μέρες έχει τα Χριστουγεννιάτικα στολιδάκια από ραμμένο χαρτί, γεμάτα με σοκολατάκια και κομφετί! Μπορείτε να δείτε εδώ πως τα έφτιαξα.

Κάποια από τα δωράκια μπήκαν στα όμορφα Χριστουγεννιάτικα πουγκάκια που μπορείτε να δείτε στο εορταστικό τεύχος του Familives!

Φέτος είδα πολλά, πανέμορφα και πρωτότυπα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης και με χαροποίησε ιδιαίτερα! 
Επίσης θέλω να σας πω πόσο πολύ χάρηκα που πολλές από εσάς χρησιμοποιήσατε τις ετικέτες που έφτιαξα!
Και του χρόνου λοιπόν! 

Σας φιλώ!
 

17 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο!!!μπορείς να το βάλεις και στο linkparty sτο blog μου με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι υπέροχο όπως και κάθετι που φτιάχνεις Ελένη μου!!! Μου αρεσει και πάρα πολυ η ιδέα σου με τη Χριστουγεννιάτικη κάλτσα! Εγω φέτος έφτιαξα ενα με σπιρτόκουτα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντίνα μου σε ευχαριστώ!!! Σπιρτόκουτα;;; Μα τι όμορφη και πρωτότυπη ιδέα!!!
      Φιλιά πολλά <3

      Διαγραφή
  3. Θα σου ξαναπώ πόσο λατρεύω τα ραμμένα χάρτινα σακουλάκια με τις εκπλήξεις. Από το Πάσχα με τα λαγουδάκια που τα είδα πρώτη φορά ως τα Xmas δεντράκια και τα αστεράκια, είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ! Αχ να μην έχω ραπτομηχανή. Λάτρεψα την ιδέα σου!
    Και φυσικά, το advent calendar που είναι πανέμορφο όπως εκείνο της Ελπίδας στο οποίο και αναφέρεσαι. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια στα χέρια σου και το μεράκι σου Ελένη! Πραγματικά υπέροχο. Όπως και το έθιμο της παιδικής σου ηλικίας :)) Φιλιά :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελένη μου, μπράβο σου! Πανέμορφο έγινε! Καλά οι ετικέτες σου έκαναν θραύση φέτος! Αγόρασα κι εγώ σοκολατάκια για να τα κλείσω σε χάρτινα δωράκια, αλλά όπως πάω με βλέπω να τα στέλνω μετά τα Χριστούγεννα, χαχα!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχη ιδέα!!!
    Μου θυμήζει τα χαρτάκια που βάζω κατα καιρους στην τσεπη του άντρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή