9/4/15

Σοκολατένια αβγά γεμάτα μικρά ζαχαρωτά!!

Η ανάρτηση αυτή ξεκίνησε πολύ διαφορετικά από αυτό που θα δείτε σήμερα! 
Για την ακρίβεια η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξω μικρά χρωματιστά κεράκια-αβγουλάκια χρησιμοποιώντας σαν καλούπι το ίδιο το αυγό. Έτσι αυτό που έκανα ήταν να αδειάσω το εσωτερικό του αυγού, να το πλύνω καλά και να περιμένω υπομονετικά να κοιμηθούν τα μικρά μου για να ξεκινήσω την διαδικασία. Έλα όμως που κάτι τέτοιες μέρες που ανυπομονώ να κάνω την δοκιμή της κατασκευής μου (πάντα γίνετε βράδυ ώστε να είμαι έτοιμη την επόμενη για την φωτογράφιση στο φως της ημέρας) τα αγοράκια μου ήταν φρεσκαδούρες και μου ζήταγαν κέικ! Το όχι δεν ήταν επιλογή και αν και στο μυαλό μου πέρασε η εικόνα της κουζίνας μου μετά, είναι κάτι που το απολαμβάνω κι εγώ εξίσου. Οπότε ξεκινήσαμε. Σε μισή ωρίτσα το κέικ ήταν στο φούρνο και τα αγόρια μου στο πάτωμα να καθαρίζουν το μπολ. Ευκαιρία να λιώσω την σοκολάτα μου για το γλάσσο. Και κάπου εκεί η έμπνευση μου χτύπησε την πόρτα, εγώ την καλωσόρισα και ιδού το αποτέλεσμα.


Τα υλικά μας.


Και η διαδικασία.
Ανοίγουμε σιγά σιγά με μεγάλη προσοχή μια τρύπα στη μύτη τη αυγού.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο και πλένουμε καλά με σαπούνι πιάτων.


Λιώνουμε την σοκολάτα μας σε μπεν - μαρί και γεμίζουμε το αυγό μας.


Εδώ θα μπορούσε να σταματήσει η διαδικασία και να έχουμε ένα όμορφο σοκολατένιο αυγό! Αλλά όχι δεν μου φτάνει αυτό. Κάπου εδώ θα χρειαστούμε έναν χοντρό μαρκαδόρο, ναι καλά διαβάσατε μαρκαδόρο! Τον τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και όχι από την πλευρά του καπακιού (εγώ έκανα το λάθος).


Στη συνέχεια τον βάζουμε μέσα στο αυγό και τον βυθίζουμε σχεδόν μέχρι τον πάτο του αυγού.


Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει λίγο η σοκολάτα και στη συνέχεια αφαιρούμε τον μαρκαδόρο. Τοποθετούμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να πήξει καλά η σοκολάτα μας. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κέλυφος.

Με ένα κουταλάκι τοποθετούμε στο κενό που έχει δημιουργήσει ο μαρκαδόρος τις ζαχαρένιες πολύχρωμες πέρλες μας.


Και κλείνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα.
Έτοιμο το σοκολατένιο αβγουλάκι μας!


Ελπίζω να σας άρεσαν! Περιμένω τα σχόλια σας!
Σας φιλώ!


15 σχόλια:

  1. Είναι καταπληκτικά! Φοβερή πηγή έμπνευσης τα πιτσιρίκια σου :)
    Να πω την αλήθεια βέβαια, αν τα δοκιμάσω (αν βρω ποτε την υπομονή) τη σοκολάτα γάλακτος θα την τιμήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ διαφορετική ιδέα!!!Πιο γλυκό το αποτέλεσμα από τα κεράκια ετσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ γλυκιά έμπνευση Ελένη!
    Μια και λατρεύουμε τη σοκολάτα θα το κάνω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι ομορφα!! μπραβο Ελενη μου!!! καλη ανασταση και καλο Πασχα!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελενη....αλλη μια φοβερη ιδεα!!! Νομιζω πως θα την δοκιμασω και αυτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπληκτική ιδέα Ελένη! Εύγε! Σίγουρα θα έγιναν ανάρπαστα!!
    Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω τρελαθεί... φανταστικά, φανταστικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πανέμορφα Ελένη μου !!! Μπράβο και του χρόνου εύχομαι !!! Φιλιά πολλά κ Καλό Πάσχα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόση φαντασία! Υπέροχα τα σοκολατένια αυγά! Καλή Ανάσταση Ελένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εεεεε, δεν υπάρχεις!!!! ΑΠΙΘΑΝΗ ιδέα! Πολύ εμπνευσμένο! Καλή Ανάσταση! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φοβερή έμπνευση Ελένη! Πολύ εντυπωσιακό έγινε! Και του χρόνου να είσαστε καλά!
    Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραία ιδέα!!!! Λίγο μπελαλίδικη μου φαίνεται αλλά εντυπωσιακή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όμορφη ιδέα
    Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη με υγεία.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. είναι απλά καταπληκτικά! αργησα να ερθω να δω πως τα εκανες αλλά πραγματικά μπράβο! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κορίτσια μου γλυκά σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια και τις ευχές!!! Ελπίζω να περάσατε πολύ πολύ όμορφα <3
    Εγώ πέρασα όμορφα αλλά και κουραστικά (γιαυτό και δεν απάντησα σε κανένα σχόλιο) αφού οι γονείς μου έλειπαν και ο Νίκος γύρναγε αργά το βράδυ!!! Μόνη όλη μέρα με δύο μικρούς ταρζανάκους!! Σας φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή